Інформатор Калуш

ТРЕШ

Експосадовця екоінспекції судили у Долині за хабаринцтво

Під суд попав начальник відділу державного екологічного нагляду, який у 2021 році брав хабаря у вигляді 2 тонн пального.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на судовий реєстр.

Оперативники управління стратегічних розслідувань Прикарпаття спільно зі слідчими поліції 18 травня 2021 року затримали Володимира Філіповича на взятті хабаря у вигляді талонів на 2 тонни пального.

2 листопада 2023 року у Долині за цим фактом посадовця судили. У вироку засідання йдеться, що в підсумку перевірок спеціалісти екоінспекції виявили порушення земельного законодавства у Долинській громаді. Про це Володимир повідомив орендаря ділянки й повідомив, що за 2 000 літрів А-92 бензину зможе закрити очі на порушення. У іншому випадку йому нарахують 280 000 гривень штрафу та відкриють кримінальне провадження за незаконну вирубку дерев.

Підприємець погодився на пропозицію начальника й вони через декілька днів зустрілись на автозаправці. Там посадовцю передали талони на 56 980 гривень. Після факту отримання Володимира Філіповича одразу затримали правоохоронці.

У суді обвинувачений не визнав своєї провини і зазначав, що проти нього вчинили провокацію злочину, а талони підкинули.

Суд визнав його винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України — прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. Йому призначили покарання у виді 5 років 5 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна, а також заборонену на обіймання службових посад строком на три роки після звільнення.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору