Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В усіх громадах області почнуть відстрілювати лисиць

Лисиць будуть відстрілювати

З 15 листопада на Прикарпатті почнуть відстрілювати лисиць. У Держпродспоживслужбі кажуть про завершальний етап кампанії з пероральної імунізації диких м′ясоїдних тварин.

Повідомляє Інформатор з посиланням на ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

На території області проведена пероральна імунізація диких м′ясоїдних тварин проти сказу. Перші два етапи цієї кампанії відбулися у травні та вересні. Завершальним етапом має стати лабораторний контроль за ефективністю пероральної імунізації. Його проводять шляхом дослідження біологічного матеріалу на наявність збудника сказу, біомаркеру на зубах та антитіл до вірусу сказу у сироватці крові.

Через воєнні дії цього року авіацію не застосовували, вакцину розкидали вручну на узліссях, узбіччі доріг, річок, сільськогосподарських угідь, у лісах – на перехрестях доріг, на території вирубок у кількості 95,0 тис. доз вакцини на площі 3,8 тис. кв. км.

“Заходи були проведені 105 робочими групами за участю 490 осіб, в тому числі спеціалістів Держпродспоживслужби області, представників органів місцевого самоврядування, працівників Національної поліції, фахівців лісового та мисливського господарства і користувачів мисливських угідь”, — йдеться в офіційному повідомленні.

“Регулювання чисельності популяції червоної лисиці на території всіх громад Івано-Франківської області та добування (методом відстрілу) лисиць буде проводитись з 15 листопада 2023 року по 31 грудня 2023 року створеними групами користувачами мисливських угідь. Склад групи має бути погоджений у територіальних громадах, а заплановані заходи, конкретні місця та терміни їх проведення – в районних державних (військових) адміністраціях і відділах Національної поліції України в Івано-Франківській області”, — кажуть фахівці.

Обов′язковою умовою проведення заходів є участь у складі групи під час кожного виїзду працівника Національної поліції, спеціаліста державної служби ветеринарної медицини та представника громади, на території якої в цей день проводяться заходи.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору