Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Ватикан офіційно дозволив представникам ЛГБТ брати участь в деяких таїнствах

Ватикан офіційно дозволив представникам ЛГБТ брати участь в деяких таїнствах

Вчора Церква і представники ЛГБТ-спільноти зробили крок назустріч одне одному. Відтепер другі можуть хреститися, ставати хрещеними чи бути свідками на весіллі.

Розповідає Інформатор, посилаючись на Vatican News.

У заяві Ватикану зазначили, що транссексуалам, на тих же умовах, що й в інших віруючі тепер можуть брати участь у церковних обрядах — тобто хреститися, ставати хрещеними чи бути свідками церковного вінчання.

“Документ Дикастерії доктрини віри, підписаний Префектом і схвалений Папою, висловлює позитивну думку щодо хрещення транссексуалів, якщо серед вірних не буде скандалу та хрещення дітей у гомосексуальних парах, навіть якщо вони народжені через сурогатну матір. Ніщо не перешкоджає, щоб бути свідками при шлюбі”, — розповіли у Vatican News.

Також вони додають, що в чинному церковному законодавстві немає жодних заборон щодо цього.

Діти або підлітки, які мають проблеми з гендерною ідентичністю, також можуть прийняти хрещення, “якщо вони добре до цього підготовлені й бажають цього”. А одностатева пара може охрестити усиновлену дитину або дитину, яку народила сурогатна матір, якщо є “обґрунтована надія, що вона буде виховуватися в католицькій релігії”.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору