Інформатор Калуш

ВЛАДА

Калушани вийшли на мирний пікет “Гроші на ЗСУ”

Жителі міста вийшли під стіни міської ради на пікет проти “кривавої бруківки”.

Повідомляє Інформатор.

Нещодавно мер міста запросив на розмову до кабінету замість мітингу: “Щодо запланованих певною категорією людей мітингів на суботу – будьте свідомими та відповідальними. Приходьте, я готовий з вами поспілкуватися в нормальній атмосфері як цивілізовані люди. Тим паче, що у військовий час мітинги заборонені. Тож ініціаторів подібних заходів запрошую на розмову об 11:00, у суботу в міську раду. Поспілкуємось!”

Учасники пікетування відмовились — зібралися для обговорення на вулиці. Вони висловили обурення стосовно необґрунтованих витрат, бруківки, премій влади, виділення коштів на армію, лікування поранених, а також — виплат й допомог родичам полеглих та зниклих безвісти захисників.

Згодом до них вийшли міський голова Андрій Найда, його заступник Богдан Білецький та секретар Калуської міської ради Віктор Гільтайчук. Громадяни зустріли їх криками “ганьба” “злодії” та “владу до людей”. Згодом емоції трішки вщухли і сторони перейшли до обговорення ситуації щодо розподілення коштів міського бюджету та підтримки військових і їх родин.

Серед питань підіймалась й комунікація між органами місцевого самоврядування з родичами зниклих безвісти:

“Мій чоловік зник безвісти. Як ви мені допомагаєте? — звертається до влади одна із активісток. — Місяць часу і до мене прийшло офіційне звернення з нашого РТЦК. Мені ніхто не подзвонив й не запитав “як вам допомогти?”. В мене двоє дітей підлітків. Чоловік вже місяць як зниклий безвісти: я не знаю де він й що він. Мені ніхто не подзвонив, не запропонував психолога: ні мені, ні дітям. Я не знаю де він (ред. — чоловік), і як мені жити далі на 12 тисяч зарплати”.

Більше інформації у прямій трансляції з місця подій:

Міський голова у відповідь запропонував пікетуючим створити ініціативну групу для подальшої комунікації між активістами та органами місцевого самоврядування.

В результаті — пікетуючі створили ініціативну групу. У ній переважна більшість — жінки та батьки воїнів, які перебувають на передовій, проходять реабілітацію, полеглих, або зниклих безвісти воїнів.

Пікет перервала повітряна тривога: частина пікетуючих перейшла до укриття міської ради для подальшої комунікації з владою у безпечних умовах.

Олег Кіндрацький
Віталіна Костів

Нагору