Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

62 дипломи і подарунки отримали калуські “випускники” IT-курсу | ФОТОРЕПОРТАЖ

калуські випускники ІТ-курсу

У Калуському ліцеї №6 реалізовано ще один благодійний проект. Тут упродовж двох місяців безкоштовно навчали основам програмування Scratch/Python. Займалося 62 дітей та 7 педагогів.

На “випускному” побував Інформатор.

Ліцей став одним з 12-и закладів освіти в Україні, де реалізовували проєкт ГО Tech StartUp School та ЕРАМ, за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). До проєкту мали змогу долучитися діти з Калуської громади віком 12-16 років. По соціальних мережах було розповсюджено оголошення про набір і реєструвалися всі охочі. Тим часом вчителі інформатики, які зголосилися стати волонтерами проєкту, проходили спеціальне навчання.

Займалися по суботах та неділях. Загалом було сформовано кілька невеликих груп (не більше 8 дітей), щоб викладачі мали змогу приділяти достатньо часу кожній дитині.

“Мені дуже сподобалося, — ділиться враженнями з Інформатором учень 7-В класу ліцею №6 Віталій Лесюк. — Python до цього вчив трохи на уроках, а зараз сподобалося писати програми й створювати чат-боти. Не пропустив жодного заняття”.

Не пропускала й Соломія Кіндюх із 7-В класу Калуського ліцею №3. Вона розповідає, що спочатку було важко, бо у школі цієї програми не вивчала. Десь після другого заняття здавалося навіть, що від інших учасників групи вона безнадійно відстає, адже вони базові знання мали всі.

“Але мені дуже допомагали викладачі. Якщо стандартне заняття мало тривати годину, то зі мною кілька разів працювали довше. Така підтримка мене мотивувала і я рада, що змогла наздогнати своїх одногрупників та успішно закінчити курс. Якщо би було продовження, обов’язково би пішла”, — переконана дівчинка.

 Продовження, ймовірно, буде. Директорка ліцею Віра Притуляк каже, що над цим працюють.

“Моя мрія — це створення сучасного STEM-простору. Тому я шукаю організації, які би відгукнулися і допомогли нам. Це — освіта майбутнього і ми маємо підтримувати дітей та мотивувати до навчання”, — каже вона.

У ліцеї вже працює безкоштовний гурток робототехніки. Також коштом донорів оновлюють приміщення бібліотеки. В межах ІТ-проекту отримали 8 ноутбуків, які залишаться тепер у ліцеї.

“За два місці на школу прийшло від позабюджетних організацій і фондів обладнання і техніки на понад 500 тисяч гривень. Це дуже вагомо для нас усіх”, — додає директорка.

Викладачі, які займалися з дітьми, кажуть, що й для них проєкт був корисним. Адже це — новий досвід і нові знання.

“Ми пройшли спеціальні курси, готувалися. Діти на курс прийшли з різними знаннями і навіть без них. Але ми намагалися, щоб всі вони не просто виконали завдання, а справді зацікавилися програмуванням. Адже ця професія зараз є дуже потрібною”, — ділиться вчителька інформатики, волонтерка проєкту Христина Семків.

На завершення проєкту учасникам влаштували свято: спершу для груп влаштували квест, а потім — в дружній атмосфері роздали сертифікати та футболки. Крім того, усіх присутніх пригощали солодощами.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору