Інформатор Калуш

ВЛАДА

Провалля у центрі Калуша: не ліквідовано, бо не несе загрози

Чому провалилась бруківка на Площі Героїв: версія КМР

Кілька днів у центрі Калуша посеред площі — дірка. Її виявили на минулих вихідних, обгородили, накрили палетою… Але не ліквідовують. У чому справа? 

Повідомляє Інформатор.

Провалля знаходиться на Площі Героїв поблизу будинків номер 4 та 5. Спочатку провалля утворилось під шаром бруківки. Згодом і бруківка провалилася й на площі утворилось провалля з орієнтовною глибиною 1,5 метра.

Чому провалилась бруківка на Площі Героїв: версія КМР

У міській раді повідомили, що територію обстежили: під бруківкою, яка була встановлена в 2017 році, відбулося вимивання грунту водою. Воду з колодязів відкачують. Після цього проводитимуть розкопки, щоб виявити трубу, яка, ймовірно, стала причиною витоку води.

“Є труднощі, тому що “КЕК” (ред. — КП “Калуська енергетична компанія”) має зараз і запуск тепла, і аварійні виклики. Попередньо ремонт запланували на завтра: мали б розкопувати. Все залежить від аварійних робіт. Можливо ремонт почнуть сьогодні, але є багато заявок і по теплу, і по воді в місті”, — розповідає у коментарі Інформатору начальник управління житлово-комунального господарства Тарас Фіцак.

Також він зауважив, що ділянка обгороджена й суттєвої загрози мешканцям не несе.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору