Інформатор Калуш

ГРОШІ

З доріг — на оборону. У 2024 році переспрямують майже 95 мільярдів гривень

У дорожників заюирають гроші на армію

Надходження з державного дорожнього фонду, а це — 94,7 млрд грн, у 2024 році буде спрямовано до загального фонду держбюджету з метою зміцнення армії та посилення оборони держави. Це закріплено змінами до Бюджетного кодексу.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів, передає Інформатор.

“Усі кошти з дорожнього фонду на наступний рік (94,7 млрд грн) будуть перенаправленні на потреби оборони, що дозволить мобілізувати усі можливі внутрішні ресурси на цей напрямок. Це не тільки інвестиція у перемогу, але й створення нових робочих місць та підтримка економіки”, — зазначив Міністр фінансів України Сергій Марченко.

З пояснень міністерства відомо, що відповідна сума буде сформована за рахунок акцизів з авто та пального, а також інших платежів, з яких фінансувалося будівництво та ремонт доріг.

Але це не означає, що дорожня галузь у наступному році фінансуватися не буде. Ключових джерел фінансування буде три.

“Залишки коштів, джерелом формування яких були доходи державного дорожнього фонду станом на 1 січня 2024 року, які не використані в попередні бюджетні періоди (2021-2023 роки), використовуватимуться для забезпечення невідкладних заходів, пов’язаних з утриманням доріг у зимовий період. Дороги, які є необхідними для військових потреб, будуть фінансуватися за рахунок коштів з резервного фонду Уряду України. Крім того, будівництво та ремонт доріг також заплановано в рамках проектів, що фінансуються міжнародними фінансовими організаціями та урядами країн-партнерів”, — пояснили у Мінфіні.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору