Інформатор Калуш

ТРЕШ

У Калуші зареєстровано гепатит А — вперше за три роки

Гепатит А у Калуші

Вірусний гепатит А — у Калуші. Медики зафіксували його вперше за три роки.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Калуський районний відділ Івано-Франківського ОЦКПХ МОЗ.

За офіційною інформацією, 15 листопада завідувач відділення епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань Тетяна Чернієнко провела семінар-нараду з лікарями первинної медичної допомоги калуської поліклініки. Тема — проведення діагностики (в тому числі лабораторної) найбільш поширених інфекційних хвороб, підготовка та надсилання екстрених повідомлень, комплекс санітарно-профілактичних та протиепідемічних заходів в осередках вірусного гепатиту А.

За її даними, цього року, порівняно з аналогічним періодом попереднього, удвічі зросла кількість гастроентероколітів та шигельозів. Також є перший, підтверджений минулого тижня, випадок вірусного гепатиту А після трирічної перерви в його реєстрації.

Медикам рекомендовано посилити пильність та у випадках ймовірних підозр на вірусний гепатит А  скеровувати на лабораторні обстеження контактних осіб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Прикарпатті з початку року вже 12 прикарпатців перехворіли на гепатит А. У порівнянні з 2022 роком спостерігається ріст захворювання.  Утім, на рівні області запевняють, що спалаху хвороби в регіоні немає.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору