Інформатор Калуш

РЕКЛАМА

Вибір USB-кабелю для зарядки телефону: важливі моменти

Вибір USB-кабелю для зарядки телефону: важливі моменти

На початку ери мобільного обладнання в комплект поставки входили класичні зарядні адаптери, які мали цільну конструкцію. Однак з появою сучасних моделей телефонів і розвитком технологій виробники почали постачати кабелі для зарядки окремо від блоків живлення.

У комплектації сучасного телефона USB-кабель – це аксесуар, який відповідає технічним вимогам сучасних пристроїв для заряджання. Наприклад, кабель Лайтнінг, який призначений для айфона https://www.aks.ua/uk/catalog/usb/interfeis-podklyucheniya/type-c-lighting, використовується для заряджання пристрою з певною силою струму та швидкістю.

Сучасні смартфони можуть розряджатися досить швидко, тому важливо завжди мати під рукою якісний аксесуар для зарядки.

Які чинники впливають на швидкість зарядки акумулятора телефона

Вибір мережевого зарядного пристрою та кабелю визначає, наскільки швидко заряджатиметься ваш смартфон. Швидкість заряджання залежить від таких параметрів:

  • потужність акумулятора.
  • якість і потужні характеристики зарядного пристрою,
  • параметри USB-кабелю.
  • вбудованого модуля керування живленням у телефоні.

1. Чи впливає довжина кабелю на ефективність зарядки?

Якість аксесуара істотно впливає на їхню ефективність. Низькоякісний метровий кабель може забезпечувати струм в 1А, в той час як триметровий аналог – вже менше, від 0.3А до 0.5А. Зі збільшенням довжини кабелю може зменшуватися і його ефективність. У деяких випадках це може призвести до того, що смартфон взагалі не буде заряджатися. Кабелі з високою якістю виготовлення відповідають американському стандарту AWG, який визначає правильний перетин жил кабелю залежно від його довжини.

2.Чи потрібно орієнтуватися на ціну USB-кабелю?

У продажу можна зустріти велику кількість недорогих кабелів різних виробників. Однак варто розуміти, що низька ціна часто свідчить про низьку якість. Компоненти, з яких виготовлено шнур живлення, також впливають на його пропускну здатність. Краще обирати якісний сертифікований аксесуар від відомих брендів, у такому разі кабель слугуватиме впродовж довгого часу і не приноситиме жодних проблем. Таким чином, аксесуар з високою пропускною здатність може навіть зарядити ноутбук і взяти такий Type-C кабель з технологією PD можна тут https://www.aks.ua/uk/catalog/usb/tip/dlya-zaryadki-noutbukov-pd.  

3. Як впливають неякісні кабелі на ефективність зарядки?

 Шанувальники мобільних ігор та відеоконтенту часто підключають свої пристрої до дешевих зарядних адаптерів. Такі дії сильно впливають на процесор смартфона: смартфон може не отримувати достатньо енергії для акумулятора, що призводить до його перевантаження. Кабелі низької якості можуть провокувати втрату заряду, тому рекомендується купувати високоякісні та перевірені аксесуари для щоденного використання.

Вам теж потрібна реклама на Інформаторі?
Звертайтесь: +38 (067) 266 02 08 або на мейл
kalush.informator@gmail.com

Нагору