Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калушани вдруге зібрались на акцію “Гроші на ЗСУ”

Калуські активісти продовжують вимагати від місцевої влади про більшу допомогу для армії.

Ділиться Інформатор.

Сьогодні, 18 листопада, під стінами Калуської міської ради зібрались небайдужі калушани та представники ініціативної групи “Все для фронту та перемоги”, яка утворилась внаслідок минулої акції. Загалом зібралось близько 15 громадян.

В результаті до них вийшов перший заступник міського голови Мирослав Тихий. Сторони активно дискутували на теми, які обурюють активістів. Зокрема, надання малого відсотка допомоги військовим в порівнянні з загальним бюджетом громади. Також підіймалась тема зарплат, премій та видатків на оздоровлення держслужбовців. Окрім цього йшлося про те, чи доцільно зараз виділяти кошти на відновлення скейтпарку у парку імені Івана Франка.

“Всі гроші на дрони, на допомогу. Ми маємо зараз затягнути пояси й максимально допомагати хлопцям на передовій”, — казала пікетувальниця Вікторія Сущак.

Також пікетувальники висловили основні вимоги до влади:

  • повну прозорість використання бюджету громади;
  • припинити нецільове використання коштів;
  • направити 20% від міського бюджету на допомогу військовим.

Опісля шквалу дискусій сторони домовились зустрітись в понеділок для більш структурованого діалогу і пропозицій від представників ініціативної групи.

“Я готовий надати усю потрібну документацію та звіти стосовно допомоги та підтримки військовослужбовців коштом місцевого бюджету”, — ділиться заступник міського голови.

Як проходила акція можна переглянути у двох прямих трансляціях:

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору