Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Вигоді покажуть документальний фільм про початок війни в Україні у 2014 році

До Дня Гідності та Свободи у Вигоді покажуть фільм “Сильніше, ніж зброя”, який зображує перебіг буремних подій в країні у 2014 році та еволюцію суспільства в цих умовах.

Розповідає Інформатор, посилаючись на відділ культури Вигодської селищної ради.

“Сильніше, ніж зброя” це відеоробота понад сотні операторів, кінорежисерів та кінознавців. У ньому демонструється реальність Революції гідності, окупації Криму росіянами та бойові дії на сході країни.

“Тут немає жодного штучного кадру: фільм нагадує сплав, у якому драматичні події перетікають в осмислення творення нового суспільства, а мистецьке переживання зафіксованої дійсності надовго відволікає від ігрового кіно. Екран — лише умовна межа, що відділяє глядача від дійсності”, — пишуть оглядачі на Детектор медіа.

Також зазначають, що у фільмі зображується патріотизм та героїчні вчинки без пафосу, а в об’єктивах операторів прості люди з характерними для них вчинками й мотивами. Цікаво, що назву “Сильніше, ніж зброя” фільм отримав після історії про полонених операторів “Вавилона’13” у сепаратистів в Криму. Тоді окупанти сказали їм, що їхні камери сильніші ніж зброя.

Безплатний показ цього фільму у Вигоді відбудеться 21 листопада, о 13:00, в місцевому Будинку культури.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору