Інформатор Калуш

ТРЕШ

У Коломиї на хабарі затримали заступника начальника відділку поліції

Заступника начальника Коломийського відділку поліції затримали на хабарі

Майор поліції провернув схему незаконного отримання дозволу на зброю для свого знайомого та його чотирьох друзів.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Курс.

В кінці липня 2023 року до заступника начальника Коломийської поліції майора Василя Васкула звернувся його знайомий за консультацією про отримання дозволу на використання зброї. У відповідь Василь повідомив, що “тісно співпрацює” з органами, котрі видають такі документи та може їх виготовити за винагороду у 9 000 гривень за кожен.

Після цього чоловік повідомив правоохоронцям про пропозицію від майора поліції взяти участь в нелегальній схемі. Далі під контролем правоохоронних органів чоловік погодився на пропозицію Васкула.

9 серпня він зустрівся з ним та передав дві фотокартки, копію паспорта й ідентифікаційного номера одного з чоловіків, а також 9 000 гривень за “послуги”. Вже 1 вересня заступник начальника передав йому витяг з Єдиного реєстру зброї про наявність дозволу на придбання зброї, основних частин зброї, пристроїв, боєприпасів до нагородної зброї фізичними особами. Також зазначив, що може виготовити ще такі документи й для інших осіб.

“Васкул діяв у змові з посадовими особами Сектору контролю за обігом зброї ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області, які наразі не встановлені слідством. До документів на отримання зброї вони долучили підроблену довідку головного редактора газети “Голос-Інформ” (Віталія Чорненького – КУРС) від 17.08.2023 про те, що особа, для якої виготовляли дозвіл, є кореспондентом цієї газети. Адже журналісти належать до категорії осіб, що можуть отримувати дозвіл на придбання, зберігання та використання зброї”, — пише Курс.

Вже 10 жовтня посадовець отримав потрібні відомості та  36 000 гривень проплати за чотирьох інших осіб, котрим потрібно виготовити дозволи. Зразу після отримання слідчі затримали Василя Васкула.

В процесі розгляду його справи у Личаківського районному суді міста Львова працівники ДБР просили взяти його під варту з правом внесення застави в пів мільйона гривень. Натомість суд призначив йому нічний домашній арешт з 22:00 до 6:00 та відсторонення від займаної посади на два місяці.

За даними youcontrol Василя Васкула, 25 жовтня, звільнили з посади начальника сектору реагування патрульної поліції за вчинення корупційного проступку. Також перед цим його понизили з посади заступника начальника Коломийського відділу поліції.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору