Інформатор Калуш

ТРЕШ

У Франківську затримали агітатора “руського міра”

У Франківську затримали агітатора "руського міра"

Чоловік неодноразово в соцмережах захоплювався “вагнерівцями” і рососіянськими “казаками”.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на управління СБ України в Івано-Франківській області.

Створивши анонімний профіль мешканець Івано-Франківська активно поширював відеоролики та публікації роспропаганди. У них вболівав за перемогу ворога та романтизував військові угруповування окупантів. Натомість українців обвинувачував у вигаданих злочинах та називав нацистами й фашистами.

пропаганда пропаганда

Кіберфахівці служби безпеки викрили агітатора. Ним виявився житель Прикарпаття, котрий до виходу на пенсію працював у пенітенціарній службі.

“Він підтримував контакти з родиною та колишніми колегами по роботі й навчанню, які є громадянами рф, проживають на території країни-агресора та підтримують злочинний режим рашистів

У забороненій соцмережі фігурант був учасником груп «Электричка до ссср», «Наша отчизна ссср» тощо, звідки поширював інформацію, а також репостив антиукраїнські публікації від російських блогерів-пропагандистів”, — пишуть на сторінці управління СБУ.

В ході обшуків правоохоронці вилучили у чоловіка телефон та планшет з інформацією, яка підтверджує, що він є власником анонімного профілю. Наразі пропагандиста затримали та повідомили про підозру й взято під варту.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору