Поки осінь ще вирує надворі дощами — варто поринути в помаранчеві настрої. А що може бути “теплішим” за суп із прянощами?
Пише Інформатор.
Для такого крем супу найчастіше використовують бейбі-моркву — потрібна солодка на смак й без зовнішніх пошкоджень.
МОРКВЯНИЙ КРЕМ-СУП
Інгредієнти:
- морква — 250 г
- цибуля — 100 г
- імбир — 20 г
- куркума — 1 ч. ложка
- корінь селери — 150 г
- лавровий лист
- вода або овочевий бульйон — 500 г
- оливкова олія — 2 ст. ложки
- сіль та перець
Приготування:
Підготуйте овочі для супу: очистьте моркву, цибулю та корінь селери. Поріжте все невеликим кубиком. Розігрійте пательню з 2 ст. л. оливкової олії, додайте овочі та обсмажте до м’якості цибулі. На пательню до овочів покладіть 20 г очищеного від шкірки та дрібно порізаного кореня імбиру, всипте куркуму, перемішайте та обсмажуйте ще 2-3 хвилини на маленькому вогні.
Перекладіть овочі в каструлю, залийте водою, додайте лавровий лист та варіть 10 хвилин.
Опісля — вийміть лавровий лист, перебийте занурювальним блендером до однорідного стану, додайте сіль, перець до смаку та варіть ще 2-3 хвилини.
Віталіна Костів
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08