Інформатор Калуш

ВЛАДА

Калуш — у числі громад області, де можуть збудувати сміттєпереробний завод

Сміттєпереробний завод на Прикарпатті

П’ять громад Івано-Франківщини підписали меморандум про спільну співпрацю в сфері екології. Область стала учасником пілотного проєкту, що націлений на ефективне вирішення екологічних питань.

Йдеться про будівництво сміттєпереробних підприємств, роздільне сортування сміття та безпечне поводження з відходами, повідомляє Інформатор з посиланням на Калуську міську раду.

Підписантами меморандуму стали Калуська, Бурштинська, Городенківська, Косівська та Надвірнянська громади. Офіційна зустріч відбулася в ОВА за участю міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслана Стрільця.

Міський голова Андрій Найда каже, що підписання такого документу — це наближення до європейських стандартів. Надалі мають бути напрацьовані механізми щодо створення на території області сучасних потужностей з оброблення побутових відходів та вирішення інших питань у сфері управління побутовими відходами.

“Є перспектива будівництва цих потужностей, зокрема й у нашій громаді. І це неабияк важливо! Адже на шляху до Європи необхідно забувати про полігони, натомість будувати нову систему очищення довкілля”, — зазначив очільник громади.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору