Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

5 міфів про (не)задоволення від інтиму

Радянського союзу вже немає кілька десятиліть, але для багатьох тема інтиму в Україні, на жаль, досі залишається табуйованою. Щобільше, за останню сотню (а може й більше) років, не тільки в нас, але й усьому світі назбиралося багато міфів, які спричиняють незручності закоханим людям, й можуть навіть заподіяти шкоду.

Сьогодні Інформатор вирішив розвіяти кілька з них, посилаючись на Інформатор Україна.

Міф 1: у всіх “його” більше, ніж у вас!

Згідно з даними, які оприлюднили у своєму матеріалі New York Times зазначають, що ця проблема доволі поширена — і серед молоді, і серед старших людей.

“Підліткам здається, що “всі так роблять”, й це спонукає їх займатися сексом вже тоді, коли вони до цього ще абсолютно не готові. Цей міф може змусити людей похилого віку, які перебувають у тривалих стосунках, також почуватися погано — ніби вони єдині опинилися в так званому “сухому періоді”, коли бажання відчувається все рідше.

Насправді ж, досить типово виявити, що приблизно кожна третя людина не мала партнерського сексу протягом попереднього року”, — говорять експерти з питань сексу.

Проте, дослідження багатьох сексологів показують, що сексуальна активність справді знизилася, але причини цьому не до кінця зрозумілі. Є ймовірність що це пов’язане зі зростанням секстингу (пересилка інтимних фото онлайн) та онлайн-порнографії, а також зменшенням вживання алкоголю серед молоді.

Щоб не втратити, цю важливу життєву насолоду, експерти радять дбати про своє фізичне та психічне здоров’я. А також говорити про свої почуття з партнером, щоб підтримувати відчуття близькості та зв’язку.

Міф 2: проникнення = секс?

На жаль, більшість людей потрапляють у т.зв. “сексуальні сценарії”, типу: прелюдія — секс. Це ж своєю чергою призводить до розриву в задоволенні між чоловіками та жінками. В результаті згідно з одним з досліджень, тільки 75% чоловіків відчувають оргазм щоразу під час сексу. Що ж до жінок — тільки 33% з них можуть сказати те саме.

Інше опитування показало, що 18% жінок досягали оргазму лише від проникнення, тоді як 37% сказали, що їм потрібна стимуляція клітора для оргазму під час статевого акту. Тож, сексотерапевт робить висновок, що слід зосереджувати увагу на пестощах, а не поспішати переходити до самого коїтусу. Адже відсоток жінок, здатних досягти оргазму лише від самого проникнення, менш як 4%.

За словами сексотерапевта Яна Кернера, багато людей отримують більше сексуального задоволення від таких речей, як оральний секс або “навіть просто тілесний контакт”.

Міф 3: Чоловіки завжди хочуть сексу більше, ніж жінки

Це працює в обидві сторони, й, на жаль, розбіжність бажань — це проблема №1 для всіх пар. Через цей міф чоловіки часто відчувають почуття сорому через відсутність в них бажання. Неправдою є те, що жінки не хочуть сексу або що чоловіки завжди хочуть сексу. Нещодавнє дослідження показало, що чоловіки та жінки відчувають дуже схожі коливання бажання протягом тижня.

Міф 4. Бажання має виникати миттєво

Сексотерапевти та дослідники одноголосно резюмують, що існує два типи бажання: спонтанне, тобто раптове, й чуйне, яке виникає у відповідь на подразники, дотики.

“Пари можуть розкачувати одне одного, і це варто робити”, —  переконані фахівці.

Міф 5. Запланований секс – це нудно

Сексологи також не погоджуються з думкою, що “запланований секс — це поганий секс”, оскільки це буцімто робить його “клінічним, сухим і нудним”. Ця точка зору шкідлива настільки, що дуже багато людей таки й займаються сексом “аби було”. Тоді, коли вже почуваються доволі виснаженими, пізно увечері, ледь знаходячи для цього час. Насправді ж запланований секс також може сприяти виникненню чуйного бажання, даючи збудженню час!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору