Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

На Прикарпатті планують змінити шкільне харчування — коли і як?

На Прикарпатті планують змінити шкільне харчування — коли і як?

Найближчим часом громади мають розробити локальну стратегію та місцевий план реалізації змін до 2027 року. Про це в понеділок, 20 листопада, розповіла голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук.

Ділиться Інформатор, посилаючись на Івано-Франківське обласне телебачення.

Очільниця ОВА зазначила, що така реформа почалась ще до повномасштабного вторгення росії в Україну, проте влітку цього року отримала нове дихання.

“Я влітку перебувала в Київській області на запрошення Першої леді. Тоді, зокрема, запросили голів військових адміністрацій. Там впроваджують реформу, як у нашій області. Але там звернули увагу, як розвивається ця реформа, як навчальні заклади її реалізують, які є харчоблоки та як харчуються діти”, — зазначила Світлана Онищук.

Також вона поділилась враженнями від початку цієї реформи на Київщині:

“Нам показали харчоблоки, як здійснюється приготування здорової й збалансованої їжі. Наприкінці нас пригостили тією їжею, яку кожного дня їдять школярі. Правда, було дуже смачно й що вкрай важливо — корисно. Повертаючись до Івано-Франківська, я чітко зрозуміла, що такий форум потрібно зробити в області”.

Світлана Онищук також зазначила, що плюси цієї реформи вартує показувати органам місцевого самоврядування.

“Має бути приклад. Тому приїхала ціла команда фахівців, яка навчає та розказує, консультує і чітко планує діяльність. Дякую людям, які дбають про реформу шкільного харчування. Щоденна їжа має бути корисною для здоров’я дітей. Власне, це стало акцентом форуму, який ми проводили на Прикарпатті”, — додала очільниця області.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору