Калуш До сайту

Смачний піст: тушкований гарбуз із цибулею та зеленню | Рецепт №8

Новий день — новий рецепт. Сьогодні розповідаємо вам, як приготувати смачнющий тушкований гарбуз!

Пише Інформатор.

ТУШКОВАНИЙ ГАРБУЗ ІЗ ЦИБУЛЕЮ ТА ЗЕЛЕННЮ

Інгредієнти:

Читайте також: Розпочався сезон мандарин: скільки коштує кілограм цитрусових у Калуші?

Приготування:

Гарбуз очистьте від шкірки та насіння. Промийте та поріжте великими кубиками (приблизно 2 на 2 см). Якщо сорт овоча з м’якою щільністю — можна порізати і на більші шматочки.

Ріпчасту цибулю очистьте від лушпиння, промийте та розріж навпіл. Кожну з половинок подрібніть півкільцями. Влийте в каструлю (чи казан, сковороду з високим бортом) рослинну олію. Поставте на плиту та прогрійте. Викладіть нарізку із цибулі та смажте її близько 3-5 хвилин (до легкої рум’яності). Потім покладіть гарбузові кубики до цибулевої піджарки. Додайте сіль, сушений чебрець, мелений чорний перець та інші приправи або спеції.

Почистьте часник від лушпиння, подрібніть його та додайте у страву. Якщо зубчик часнику великий, або ви використовуєте кілька зубчиків для посилення часникового аромату — краще пропустити їх через часничницю. Якщо немає свіжого часнику – замініть його на часниковий порошок. Обережно перемішайте та смажте овочі протягом приблизно 3-5 хвилин. Важливо нечасто перемішувати гарбуз, адже він може стати м’яким. Страва не має перетворитися в пюре. Влийте до каструлі гарячу воду та накрийте кришкою. Зменште вогонь до мінімального. Потушкуйте гарбуз (приблизно 5-6 хвилин) — цього часу цілком вистачить для його приготування. Якщо гарбуз порізаний більшими кубиками, то додайте ще 2-3 хвилини.

Готову страву прикрасьте зеленню.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08