Інформатор Калуш

ТРЕШ

Випив, отримав штраф, позбувся прав — Калуський суд виніс вирок місцевому мешканцю

Порушення правил дорожнього руху несуть за собою вагомі наслідки.

Ділиться Інформатор, посилаючись на Калуський міськрайонний суд.

Нещодавно працівники поліції під час патрулювання зупинили одного з мешканців Калуського району, який їхав напідпитку за кермом транспортного засобу.

“Рапортом старшого інспектора СРПП Калуського РВП, згідно з яким останній доповів про те, що під час патрулювання близько 22:53 год ними було зупинено автомобіль який рухався з увімкнутим дальнім світлом фар. Від водія було чутно різкий запах алкоголю, у зв’язку з чим останньому було запропоновано пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння на місці зупинки транспортного засобу за допомогою алкотесту “Драгер” та у медичному закладі, від чого керманич відмовився”, — повідомили у пресслужбі суду.

У судовому засіданні порушник свою вину в учиненому адміністративному правопорушенні за ч. 1 ст. 130 КУпАП визнав, також вина адмінправопорушника завдяки дослідженим в судовому засіданні доказами була доведена. А саме:

  • протоколом про адміністративне правопорушення, в якому викладена суть адміністративного правопорушення за ч. 1 ст. 130 КУпАП ;
  • актом огляду на стан алкогольного сп`яніння з використанням спеціальних технічних засобів, складеним щодо керманича, відповідно до якого в останнього були виявлені наступні ознаки сп’яніння: запах алкоголю з порожнини рота. Від проходження огляду на стан сп’яніння відмовився;
  • направленням на огляд водія транспортного засобу з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, в Калуську ЦРЛ;
  • відеозаписами, які розміщені на лазерному диску, який долучений до матеріалів справи, де поліцейським було роз’яснено адмінправопорушнику, що відносно нього буде складено протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП, а також було роз’яснено його права.

Зрештою судом було чоловіка визнано винуватим у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначити стягнення у виді штрафу, що становить 17 000,00 гривень, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 (один) рік, а також судовий збір в розмірі 536 гривень 80 копійок.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору