Інформатор Калуш

АВТО

Чотири з половиною поради, що варто зробити зі своїм авто вже сьогодні

Чотири з половиною поради, що варто зробити зі своїм авто вже сьогодні

Щоб ваше авто вночі на вулиці не змерзло — добре закутайте його в шарф і вдягніть зверху шапку. А якщо серйозно, то дочитайте цю статтю до кінця, бо ми зібрали для вас кілька простих, але справді дуже важливих порад. 

Ділиться Інформатор.

Мабуть, про те, що перевзути своє авто на зимову резину зайвий раз нагадувати не потрібно. Проте, нехтувати “взуттям” своєї машини все ж не варто. Завжди стежте за станом протекторів на колесах, за тиском в шинах та за гальмами — від цього залежить і ваша безпека і безпека інших учасників дорожнього руху.

Тепер перейдемо до іншої “бази”:

Перевірте всі рідини, які є у вашому авто

З найпростішого — вже не лийте літню омивачку, бо стане заручниками ситуації як ми кілька днів тому — вона просто замерзне на лобовому склі й з цим не дадуть собі ради навіть новесенькі двірники. Якщо ж у вас ще залишилось в бачку “з теплих часів”, то додайте туди найміцнішого концентрату (орієнтовно -30 градусів). Випшикаєте це, тоді можна й переходити на звичайні зимові омивачі. І пам’ятайте — ваша оглядовість з авто, це більше половини успіху не потрапити в ДТП.

Також зверніть увагу на рівень антифризу й пригадайте чи не доливали часом туди води влітку, оскільки навіть найменший відсоток води, перетворюється в лід, а лід розриває радіатор. І для такого “сюрпризу” не потрібно великих морозів, достатньо буде кількох градусів нижче нуля протягом кількох годин.

Перевірте батарейку

Тобто акумулятор. Якщо він “від’їздив” пару сезонів, то вірогідно — втомився. А втомлені, навіть ми працювати не дуже хочемо, та ще й вранці, то що ж казати про акумулятор, якому потрібно завести всю складу систему авто. Стартувати холодним ранком краще з новим “акумом”, або хоча б, добре підзарядженим.

Вважєйте, як кермуєте

Легковажити зі стилем їзди в холодну погоду не варто — може статися різне, й навіть небезпечне. Наприклад випав дощ, притисло морозцем і маємо каток замість дороги. Або ж випало багато снігу й на дорозі утворилась “каша”. Тож варто обирати менші швидкості й тримати більшу дистанцію між авто. Гальмівний шлях в холодну пору збільшується… й не на нашу користь.

А в багажнику що?

Важливо перед сильними заморозками провести, так би мовити, ревізію багажника авто, а ще бардачка і дверних карт.

Заберіть звідти всі посудини з рідиною, окрім найбільш затребуваних. Наприклад, все що з водою і в пластикою — геть. Все, що з стосується першого пункту цих порад — залишаємо (склоочисники, WD-40, силікон, мастило, антифриз). Ви ж не хочете якогось холодного ранку виявити у своєму авто “мокре” місце?

Також не возіть з собою сміття, та інші речі, які вам не потрібні. Зайва вага у машині — додаткові метри гальмівного шляху.

Проте, завжди майте при собі в багажнику наступне (на випадок екстренних ситуацій):

  • рідина-антиобморожувач для скла;
  • щітки;
  • лопата;
  • сокира;
  • буксирувальний трос;
  • аварійний знак;
  • прикурювач;
  • вогнегасник;

Можна також залишити в багажнику зайвий комплект теплого одягу Всі ці інструменти дозволять вам впоратися з багатьма екстреними ситуаціями. Їх можна розмістити в багажнику, щоб завжди мати до них швидкий доступ.

На цьому все.

Якщо хочете доповнити цей список — ласкаво просимо у коментарі 😉

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору