Це просто і смачно: знадобляться тільки овочі, спеції та олія.
Пише Інформатор.
РУЛЕТИКИ З БАКЛАЖАНІВ, МАРИНОВАНІ В ТОМАТНОМУ СОУСІ
Інгредієнти:
- баклажани — 2 шт
- помідори консервовані (у власному соку) або свіжі — 800 г
- перець солодкий — 1 шт
- морква — 1 шт
- цибуля ріпчаста — 1 шт
- перець гострий (свіжий) — 1/2 шт
- часник — 2 зубчики
- петрушка свіжа — 1 пучок
- сіль, цукор, перець
- рослинна олія
Приготування:
Готуємо начинку з баклажанів: поріжте баклажани уздовж тонкими смужками, потім замочіть їх в холодній підсоленій воді на пів години. Важливо, щоб вони повністю занурилися в воду. Очистьте солодкий перець від насіння і поріжте його на тоненькі смужечки. У гострого перцю теж видаліть насіння та подрібніть.
Моркву потрібно натерти на крупній тертці, а часник подрібнити ножем. Цибулю наріжте четвертинками або півкільцями в залежності від розміру. Помідори змішайте з сіллю і цукром. Якщо не вистачає кислоти — можна додати лимонний сік або оцет.
На розігрітій сковороді з рослинною олією обсмажте часник. Відразу ж викладіть цибулю та обсмажте. Додайте натерту моркву і смажте ще 1 хвилину. Додайте туди солодкий перець і смажте ще 7-8 хвилин. Вимкніть вогонь, додайте зелень та все ретельно перемішайте.
Злийте воду з баклажанів та розкладіть їх на листі, застеленому пергаментом. Змастіть баклажани рослинною олією та запікайте в духовці при 200 градусах 15 хвилин. Тепер загорніть в баклажани овочеву начинку таким чином, щоб виходили рулетики. Покрийте дно будь-якої форми приготованим томатним соусом (маринадом) та щільно укладіть рулетики швом донизу в маринад. Кожен шар баклажанів з начинкою заливайте томатним маринадом. Накрийте заготовку кришкою або харчовою плівкою (зробіть кілька проколів) і поставте закуску з баклажанів в холодильник на добу.
Віталіна Костів
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08