Інформатор Калуш

АВТО

Автогаз продовжує рости в ціні — чи зміниться ситуація на краще і чого очікувати водіям?

Автогаз продовжує рости в ціні — чи зміниться ситуація на краще і чого очікувати водіям?

Спостерігаючи тенденції в зміні цін на пальне на Калуських заправках, можна зробити висновок, що певна криза не тільки існує, а й наростає. Якщо для водіїв, які їздять на бензинових чи дизельних авто, то для власників авто з ГБО почалась справжня халепа. Проте, як ми знаємо, жодна криза не може тривати вічно.

Розповідає Інформатор, посилаючись на Інформатор Україна.

Член комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк в етері національного телемарафону, розповів про дефіцит автогазу на паливному ринку України та скільки він триватиме.

Нардеп нагадав, що більшість пального в Україну потрапляє з-за кордону і загалом в Україні невеликі об’єми їх виробництва. І тому ситуація на українсько-польському кордоні тільки посилює кризу. І це справжній форс-мажор.

“Тисячі автомобілів заблоковані на польському кордоні, у цій черзі стоять автівки з пальним. Ми розуміємо, що є певний дефіцит газу. З бензином і дизелем ситуація, на щастя, стабільна, а от з газом фіксуємо дефіцит і подорожчання”, — зазначив Сергій Нагорняк.

Водночас він вважає, що підвищити рівень енергетичної безпеки України в цьому плані можливо. Це може статися завдяки  Закон № 9024-д “Про мінімальні запаси нафти та нафтопродуктів”, який Верховна Рада підтримала 21 листопада поточного року:

“Незабаром почне діяти закон про мінімальні запаси нафти та нафтопродуктів. Ми сподіваємося, що наступного року в нас будуть більші запаси газу, нафти, бензину, аби ми могли більш стабільно проходити такі форс-мажорні ситуації”.

Зазначається, зокрема, що відбудуться заходи, які дозволять отримати безперервне постачання нафти та нафтопродуктів на внутрішній ринок нашої країни. Тобто будуть створені певні запаси нафтопродуктів, які дозволять підтримувати український паливний ринок, якщо виникатимуть якісь кризові ситуації на світовому ринку нафти.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору