Інформатор Калуш

ТРЕШ

Борг перед церквою: що кажуть про релігійний скандал у парафії Обертина

Борг перед церквою: що кажуть про релігійний скандал у парафії Обертина

Нещодавно в Обертині розгорівся скандал через борг перед церквою св. Кирила і Методія однієї із прихожанок. Збирати кошти під час служб там не практикують, однак встановлюють пожертву на церкву за рік. Місцева мешканка Ольга заплатити не змогла — справа дійшла до конфлікту.

Пише Інформатор, покликаючись на Інформатор Коломия.

Про методи примусової пожертви розповіла пані Ольга у facebook-дописі на сторінці “Наш край Обертинська Територіальна Громада”.

За словами жінки, касирка церкви заробляє, вимагаючи борги за релігійні обряди. За словами жінки, парафіян можуть “перестріти” на вулиці та нагадати їм про борг перед храмом. Користувачі підтримали її в коментарях.

“На днях мене і мою дочку зустріла ця “добродійка” з запитанням і певною мірою погрозою: ви думаєте давати на церкву борг, дивіться, бо будете мати проблеми ви вже їх мали. На що я їй відповіла – буду мати дам, я недавно збирала передачу для сина який приїздив у відрядження і для його побратимів на що почула такі слова – він має зарплату, дочці сказала ти така як мама, тебе так виховали”, – пише пані Оля.

Борг перед церквою: що кажуть про релігійний скандал у парафії Обертина

Авторка допису додає, що після оплати касирка відмовилася надати касовий ордер.

Читайте деталі тут: Записують парафіян у боржники — у церкві на Прикарпатті розгорівся релігійний скандал

У церкві факт конфлікту спростовують — пані Марія Комара, яка опікується церковною скарбницею, розповідає, що підійшла того дня й “легонько” спитала, чи жінка платитиме. Вона пояснила це тим, що парафія звітує перед єпархією за кількість дворів.

Далі пані Марія не стримується: починає називати Ольгу ненормальною, а її допис – брехливим.

Борг перед церквою: що кажуть про релігійний скандал у парафії Обертина

Сама пані Марія прислужується у храмі 23 роки. На ній три різні обов’язки: паламаря, прибиральниці і скарбниці. За це вона отримує по 5 тис. грн.

Із конфліктної ситуації представниця парафії виходу не бачить. Очікує вибачень та публічного спростування.

Канцлер Коломийської єпархії УГКЦ о. Ігор Дрогомирецький каже, що вони готові втрутитися, щоб примирити жінок. А ще підтверджує, що з пожертв прихожан єпархія забирає собі частину коштів.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору