Інформатор Калуш

ТРЕШ

“Де вони тут миш знайшли?” — адміністрація калуського ринку про “знахідку” із лептоспірозом

"Ну що, так ходимо, і миші бігають?" — директорка ринку відреагувала на "знахідку" із лептоспірозом

Нещодавно фахівці із Калуського РВ ДУ “ОЦКПХ МОЗ” зафіксували “знахідку” під час моніторингових досліджень — у гризуна з ринку, що на Дзвонарській, знайшли лептоспіроз. Тож сьогодні Інформатор поспілкувався із адміністрацією ринку та працівниками лабораторії, щоб дізнатися деталі ситуації.

Пише Інформатор.

Адміністраторка ринку розповіла, що про мишу їй було невідомо: “Про ту миш, якщо вони її знайшли, мали тут нас поставити перед фактом. Вони нас перед фактом не поставили. У мене була лікар, яка сказала, що вони мають здати план. Ось тут її рукою написано. На другий день вони мені кажуть, що вже зловили миш”.

В куті кабінету адміністраторка ринку показала засоби, які використовують для боротьби із гризунами.

“Ми двічі в місяць їх (ред. — мишей) травимо, бо в нас заключений договір із санстанцією. І ми травимо. Де вони ту миш знайшли? Я їм говорила “а чому ви не принесли, як ви тут на території знайшли?”. Ну що, так ходимо, і миші бігають?”, — додає вона.

Жінка розповідає, що епідеміолог й сама просила їх зловити мишей, бо “їм плану треба”.

“Потім прийшла друга (ред. — лікарка), яка мені принесла листа. Я його навіть не підписувала — сказала, що це дуже непорядно з їхньої сторони… Вона цю мишу зловила і мені документ написали. Я навіть не хочу той лист в руки брати”, — обурюється керівниця.

Каже, всі заходи вони приймають. Мишей потравили і роблять це постійно, а особливо — біля сміттєвих баків.

“Вони хай ходять. Вони мають мишею ловити по полю взагалі-то. Щоб населення не травити. А вони прийшли сюди. Тут можуть бути миші, але ми робимо все, щоб їх тут не було”, — додає адміністраторка ринку.

Побували ми й у лабораторії.

“Нам повідомили, вже як провели дослідження в обласній лабораторії, каже працівник й додає: — нас тільки поставили перед фактом, що “десь на ринку”. А де, хто і звідки — ми того не знаємо”.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору