Інформатор Калуш

ГРОШІ

Як змінилась середня зарплата у третьому кварталі цього року? — Пенсійний фонд

Як змінилась середня зарплата у третьому кварталі цього року? — Пенсійний фонд

Мова про показник середньої заробітної плати за третій квартал поточного року, що обліковується для розрахунку пенсії.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на Пенсійний фонд України.

З 1 січня 2021 року, відповідно до Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування” щодо подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб” змінено порядок та строки подання звітності про нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Звітність подають платники єдиного внеску у складі звітності з податку на доходи фізичних осіб (єдиного податку). Для роботодавців строк подання звітності за найманих працівників становить 40 календарних днів після закінчення звітного кварталу.

До зазначеної інформації належать дані звітності страхувальників про заробітну плату (дохід), на яку нараховується єдиний внесок, та середньооблікову чисельність штатних працівників, зайнятих на підприємствах, в установах і організаціях усіх форм власності та у фізичних осіб – підприємців та у осіб, які провадять незалежну професійну діяльність.

 

 

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору