Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Смачний піст: гаспачо з печеними овочами | Рецепт №15

Теплий суп у таку погоду не тільки зігріє, а ще й розфарбує ваш настрій.

Пише Інформатор.

Інгредієнти:

  • стиглі томати — 400 г
  • червона цибуля — 150 г
  • неочищені зубчики часнику — 4 шт
  • огірки — 2 шт
  • червоний винний оцет — 2 ст. ложки
  • томатний сік — 400 мл
  • зелень петрушки — 20 г
  • холодна вода — 80 мл
  • оливкова олія — 2 ст. ложки
  • сіль і перець
  • грінки

Приготування: 

Візьміть червоний солодкий перець. Помийте, видаліть серцевину, наріжте великими шматками та запечіть на грилі. Запікайте, доки шкірка не почне підгоряти. Потім приберіть перці в герметичний пакет та залиште на 10 хвилин, а після зніміть шкірку.

На пательні гриль обсмажте стиглі томати, неочищені зубчики часнику та червону цибулю, нарізану на кільця. Також нарізані овочі можна викласти на пергаментний папір на деко та відправити запікатися в духовку на 20 хвилин при температурі 180 градусів. Якщо хочете, із томатів можна зняти шкірку.

Очистіть часник. Візьміть огірки, помийте, очистіть від шкірки та поріжте. Тепер усі інгредієнти викладіть в чашу блендера, додайте сіль і перець, кілька гілок петрушки, червоний винний оцет та оливкову олію. А також — томатний сік. Збийте все до однорідної маси. Перелийте в глечик або каструлю та поставте в холодильник мінімум на 3 години.

Після дістаньте з холодильника та за потреби розбавте холодний гаспачо холодною водою. Зробіть грінки з багета: шматочки багета підсмажте на сухій пательні.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору