Інформатор Калуш

ГРОШІ

“Акваторія” заборгувала громаді Калуша понад 600 тисяч гривень

"Акваторія" заборгувала громаді Калуша понад 600 тисяч гривень

Депутатам Калуської міської ради запропонували реструктуризувати заборгованість. Вони — погодились.

Інформатор розповідає, звідки взялися борги і коли їх планують погасити.

Приватний басейн функціонує у Калуші вже майже дев’ять років. Бізнесмени орендують 2255,9 кв. метрів площ, які належать ліцею №3 та, відповідно, мали би сплачувати орендну плату.

Як стало відомо під час засідання сесії 30 листопада, наразі товариство має 632 тисячі 135 гривень боргу по оренді. І — просить його реструктуризувати, тобто розділити на оплати. Цю суму орендарі планують погасити за три роки, виплачуючи з січня 2024 року по 17 559 гривень, помножених на індекс інфляції. У цей період підприємство зобов’язується сплачувати й поточні нарахування. Зараз вони становлять 35 тисяч гривень на місяць.

“Мова йде про три роки з оплатою, яка враховує пені та індексацію, а також при умові, що буде сплачуватися поточна пеня і будуть збережені всі соціальні “пакети”, які дане підприємство надає населенню міста Калуша”, — проінформував депутатський корпус керівник управління комунальної власності Олександр Челядин.

Борг по оренді зараз становить майже 492 тисячі гривень. Решта — пеня та нараування.

Борг утворився за останні 17 місяців, повідомила у коментарі Інформатору керівниця “Акваторії” Богдана Галайда. Вона каже, що спочатку басейн простоював через ковідні обмеження, а далі його роботу паралізувала війна і тривалі вимкнення електропостачання. Зараз заклад функціонує.

“Ми судилися вже двічі, але це питання все одно не вирішувало. Вони гасили якийсь відсоток боргу і все”, — пояснює керівник управління комунальної власності.

За його словами, якщо міська рада затверджує реструктуризацію і підприємство буде дотримуватися графіків, то це допоможе вирішити проблему.

“Це фактично гроші третього ліцею і вони їм потрібні”, — додає посадовець.

У Калуші є й інші орендарі-боржники, додає Олександр Челядин. Але такої суми боргу немає ні в кого. Справи по боржниках — на різній стадії опрацювання, в тому числі — й у судах.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору