Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Полікує лапку й знову в ліс — в Україні запрацював перший із 16 реабілітаційних центрів для диких тварин

Полікує лапку, й знову в ліс — в Україні починає працювати перший з 16 реабілітаційних центрів для диких тварин

Попри війну, важливою потребою є порятунок дикої фауни. В Україні незабаром навіть запрацює ціла мережа спеціалізованих центрів реабілітації та порятунку таких тварин. 

Ділиться Інформатор, посилаючись на Урядовий портал.

Першим з таких центрів вже став Національний природний парк “Черемоський”, який прийняв першого “пацієнта” — поранену лисиця, яка реабілітується після лікування зламаної лапки. Після того як вона виздоровіє остаточно, то її відпустять назад у дику природу.

Наразі в парку вже облаштовано центр для утримання та лікування диких звірів. А саме три вольєри закритого типу, в яких можуть перебувати як дрібні звірі, так і птахи, а також вольєр для копитних тварин.

“При будівництві конструкцій за основу взяли досвід польських колег. Як працюють реабілітаційні центри Польщі працівники парку знають на практиці, адже знайомилися з їх діяльністю безпосередньо під час навчального візиту”, — діляться у “Черемоському”.

До слова, Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець також наголосив на важливості такого реабілітаційного центру:

“Будівництво центрів реабілітації диких тварин це, по-перше, цивілізований підхід до збереження та допомоги природі. По-друге, це важливий трек в рамках нашого загального бачення відновлення живої природи, яка страждає внаслідок війни. Тому ми вже пропрацьовуємо концепцію створення мережі із 16 таких центрів по всій Україні”.

Надалі у парку планують збудувати допоміжні споруди, щоб розмістити там операційну та бокси для догляду за важкотравмованими тваринами.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору