Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Відтепер проходження ВЛК для поранених військових буде спрощено

Відтепер проходження ВЛК для поранених військових буде спрощено

Сьогодні Міністерство оборони України спільно з Міністерством охорони здоров’я повідомили, що наразі вже підготували зміни до законодавства, які дозволяють спростити процеси, пов’язані з проходженням військово-лікарської комісії (ВЛК) для поранених військовослужбовців. Після затвердження цих змін поранені бійці отримають можливість більше не носити з собою документи до військової частини після рішення ВЛК про відпустку чи непридатність.

Розповідає Інформатор, посилаючись на Інформатор Україна.

Головна мета анонсованих змін не тільки спростити проходження ВЛК для поранених військовослужбовців, а й прибрати повинність особисто возити документи до військової частини опісля.

“Відтепер військові зможуть отримати довідки про обставини травми, непридатність до служби чи висновок ВЛК про необхідність лікування в електронному вигляді”, — зазначили у Міноборони.

В електронному вигляді будуть доступні наступні документи:

  • довідка про обставини травми (поранення, контузія, каліцтво);
  • постанова ВЛК про потребу у відпустці для проходження лікування;
  • постанова ВЛК про непридатність до військової служби;
  • інші документи, необхідні для формування рішення ВЛК.

Відповідно, медичні заклади будуть здійснювати обмін документами з військовими частинами та ТЦК та СП через систему електронного документообігу. Так само заклад охорони здоров’я може отримувати додаткові документи, необхідні для формування висновку ВЛК з військової частини, приміром, довідку про обставини травми. Для цього потрібно лише відправити електронний запит.

“Цифровізований процес дозволить скоротити час на отримання документів і зменшить потребу особисто їздити зайві кілометри для військовослужбовців після травм, поранень або хвороб”, – повідомила заступниця Міністра оборони України Катерина Черногоренко.

Для передачі електронних документів потрібно надати свою згоду на обробку персональних даних в закладі, звідки направлятимуться документи. МОУ спільно з МОЗ працює над покращенням нового сервісу шляхом додаткових навчань персоналу та методичних рекомендацій.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору