Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Дружина загиблого прикарпатця просить підтримати петицію

Просить підтримати петицію

Звання Героя України просить для чоловіка Анастасія Петрочко. Він загинув при обороні та звільненні Херсонщини у серпні минулого року.

Інформатор розповідає про петицію, яку дуже важливо усім нам підписати.

29-річний Михайло Петрочко був мешканцем Ворохти. На війні командував бойовою машиною, був командиром гірсько-штурмового відділення 128 гірського-штурмової бригади.

Загинув 29 серпня минулого року в районі населених пунктів Нововознесенське та Миролюбівка Бориславського району Херсонської області, виконуючи бойовий наказ, він здійснював заходи щодо звільнення від окупаційних військ території України.

Дружина Анастасія Петрочко розповідає, що чоловік був учасником АТО та мав кілька нагород за періоди служби, зокрема, був нагороджений нагрудним знаком “Козацький хрест” І ступеня та медалями “Захиснику Вітчизни” і “За звитягу та вірність”.

У загиблого захисника залишився син, який народився уже після смерті батька. Свого первістка Михайло Петрочко побачити не встиг.

Щоб Президент України розглянув петицію щодо присвоєння звання “Героя України”, потрібно зібрати 25 тисяч підписів. Наразі зібрано ще менше половини.

Петицію можна підписати за посиланням.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору