Повертаємось до десертів: розповідаємо вам, як приготувати маковий пиріг. Рецепт досить простий.
Пише Інформатор.
Пиріг з маком
Інгредієнти:
- олія — 400 мл
- вода — 200 мл
- цукор — 200 г
- сіль — 1/3 ч. ложки
- ванільний цукор — 2 ч. ложки
- мак — 100 г
- кориця — 2 ч. ложки
- чорнослив — 150 г
- борошно — 800 г
- розпушувач — 4 ч. ложки
Приготування:
Увімкніть духовку на 180 градусів. У миску вилийте олію та воду. Не прагніть об’єднати усе до однорідності. Всипте туди цукор та сіль, трішки розмішайте.
Всипте ванільний цукор, мак та корицю. Розмішайте віничком. Наріжте чорнослив на чотири частинки і додайте в заготівлю.
Далі всипте борошно та розпушувач і вимішайте до однорідності. Пильнуйте, щоб уникнути грудочок.
Вилийте тісто в квадратну форму розміром приблизно 24 на 24 см. Випікайте пиріг 40 хвилин.
Подавайте пиріг гарячим чи вже охолодженим, нарізавши на квадратики.
Віталіна Костів
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08