Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Голодний Шлях — українські розробники анонсували гру про події Голодомору

Голодний Шлях — українські розробники анонсували гру про події Голодомору

Існує багато варіантів доносити важливі теми до людей, у 21 столітті з цим дає собі раду навіть ігрова індустрія. Наприклад, українські розробники ігор нещодавно презентували трейлер гри “Famine way”.

Ділиться Інформатор, з посилання на колег з Івано-Франківська.

Авторами 2D гри в авторському мальованому стилі стали студія STELLARIUM. Команда запевняє, що гра підійде як для персональних комп’ютерів, так і для мобільних пристроїв. Наразі на платформі для геймерів “Steam” є трейлер та опис гри. Також додатково автори запустили інформаційну кампанію про гру у твітері. Саму ж гру автори планують презентувати 24 серпня, 2024 року – на День Незалежності України.

З цього приводу в росії проти них та їхнього проєкту вже розгорнули потужну інформаційну кампанію, на висміювання гри.

“Famine way” в перекладі звучить як “Голодний Шлях”. Події ж розгортаються в реаліях Голодомору в Україні 1932-1933 років.

Про сюжет гри “Голодний шлях”  

“Голодний шлях” показує життя однієї сім’ї з села Переяснівка Харківської області. Головна героїня 10-річна Оленка. Її тато і старший брат узяли коштовні речі та вирушили шукати їжу, проте не повернулися. Мама іде на те, щоби вкрасти зерно для порятунку Оленки та її молодшої 5-річної сестри. Її затримують комуністи та кажуть віддатися їм за їжу, інакше стратять. Мати відмовляється, її розстрілюють. Потім на руках в Оленки помирає сестричка.

Потім до неї прибивається самотній лелека. Спочатку Оленка хотіла його з’їсти, але через відчуття відповідальності цього не робить. Він стає для неї другом та супутником. З часом дівчинка перестає розмовляти через стрес. У моменти панічних атак, страху особливо коли чує російську мову від комуністів грає на сопілці, яку їй подарував брат. У надії, що можна знайти батька і брата, дівчинка вирушає з рідного села на пошуки — та й щоб не померти з голоду.

В грі не буде таких традиційних елементів комунікації як діалоги, описи та сутички. Гравець досліджуватиме віртуальний світ через предмети довкола та музику. STELLARIUM попередив, що у грі будуть сцени насильства та мультиплікаційні елементи жорстокості. Також траплятиметься ненормативна лексика та елементи жахів і психологічного трилера.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору