Інформатор Калуш

ТРЕШ

Зимова повінь: на Прикарпатті піднімаються річки, на Закарпатті — вже розлилися

Зимова повінь: дві області з бкрхливими ріками

Снігопади, дощі та перепади температур спричинили підтоплення у кількох областях України. Зокрема, кілька регіонів потерпають на Закарпатті. А на Прикарпатті фіксують збільшення рівня води у гірських річках.   

Повідомляє Інформатор.

На Закарпатті впродовж минулої доби рятувальники здійснили 8 виїздів на відкачку води з підвальних приміщень житлових будинків та господарств. Станом на вчорашній вечір, повідомляють в обласному управлінні ДСНС, залишалися підтопленими 440 га сільгоспугідь у Берегівському та Хустському районах. Тут вода сходить самопливом.

“Щодо ситуації з автошляхами то наразі залишаються переливи через автошляхи місцевого значення між с. Чорнотисово та с. Холмовець (протяжність орієнтовно 500 м висотою 30-40 см, проїзд обмежено, об’їзд через с. Чепа), а також між с. Великі Ком’яти та с. Шаланки (протяжність орієнтовно 500 м висотою 20-25 см, проїзд обмежено, об’їзд через с. Підвиноградів). Окрім того, тимчасово обмежено рух вантажівок через міст по ділянці автодороги місцевого значення Рахів-Богдан-Луги у с. Розтоки (об’їзд здійснюється через інший міст у с. Розтоки)”, — додають закарпатські рятувальники.

На Прикарпатті рятувальники врятували двох людей з трактора, що під час руху по дамбі впав у річку Черемош. Це сталося в селі Горішнє Залуччя Снятинської громади Коломийського району.

На Калущині зафіксували підйом рівня води у річці Лімниця.

За інформацією ОВА, через відлигу та опади найбільше зараз спостерігається підйом рівня води у річці Дністер на ділянці Галича – до 85 см. Натомість у басейні Прута зафіксовано спадання рівня – до 95 см за добу.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору