Інформатор Калуш

АВТО

Що це означає і коли вмикати? — пояснюємо для чого у авто “аварійка”

Що це означає і коли вмикати? — пояснюємо для чого у авто "аварійка"

У водіїв є своя мова. Ви, мабуть, знаєте це, і знаєте, що загалом вона складається з “блимів” фарами. Новачки цього інколи можуть не знати й дивуватися автомобілям попереду, не розуміючи в чому справа. Є у цій “мові” неформальні “слова”, а є й такі, які прописані в правилах дорожнього руху. 

Сьогодні Інформатор розповість про кнопку “аварійки” і варіанти її використання.

Варіант 1:

Інколи рух дорогою занадто інтенсивний. Хтось квапиться, а хтось сповідує в цей час правило “тихіше їдеш — далі будеш”. Буває, що саме в такій ситуації більш нахабні водії вклинюються між автомобілями, або ж навіть йдуть на обгін.

Це звісно обурить будь-кого, але після кількох блимів аварійкою (2-3 рази), що означають “Дякую” — серце ображеного розтане.

Варіант 2:

Якщо авто потрапило у ДТП, найперше що треба зробити — натиснути кнопку аварійної сигналізації. Ввімкнена “аварійка” є знаком небезпеки для інших водіїв. Побачивши його, їм необхідно, як мінімум, зменшити швидкість, що, своєю чергою, відведе від біди і їх, і тих, хто вже в ній опинився.

Варіант 3:

Ну-у-у дуже треба зупинитися десь, де це не можна, бо з’явилась перешкода, або зламався автомобіль. Така зупинка обов’язково повинна супроводжуватися включенням “аварійки”. Що більше, відразу ж ткнути в червоний трикутник, щоб убезпечити й себе, і тих, хто ще не встиг помітити що зупинилося авто, і причину, по якій воно встало.

Варіант 4:

Засліпило. А засліпити водія може дальнє світло як від машини попереду, так і позаду. Якщо ви зловили “зірочки”, то краще відразу увімкніть аварійку й знижуйте швидкість притискаючись до узбіччя. Коли “світлячки” минуть, продовжуйте рух.

Варіант 5:

Під час посадки дітей в автомобіль, що має знак “Перевезення дітей”, а також висадці з нього теж важливо натиснути червоний трикутник. На жаль, не всі, водії шкільних автобусів дотримуються цього правила. Не варто нехтувати власною безпекою і безпекою інших учасників руху.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору