Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Присвоєння Героя України загиблому Данківу Івану з Калущини | ПЕТИЦІЯ

Присвоєння Героя України загиблому Данківу Івану з Калущини | ПЕТИЦІЯ

Підписання петиції займе всього кілька хвилин: для цього потрібно авторизуватися на сайті Президента України та натиснути “Підписатися”.

Пише Інформатор, покликаючись на сайт Президента.

Данків Іван Остапович народився 21 січня 1985 року у селі Розточки, Долинського району, Івано-Франківської області. Вступив на службу до Збройних сил України у 2003 році у війська ППО міста Цюрюпінськ, Херсонської області.

Після повномасштабного вторгнення рф в Україну, Іван добровольцем пішов в ЗСУ 14.02.2023 р., де був старшим стрільцем-оператором 3 стрілецького відділення, 1 стрілецького взводу, 2 стрілецької роти військової частини А4809. Данків Іван Остапович серед побратимів мав позивний “Вуж”.

Загинув 26 липня цього року внаслідок мінометного обстрілу н. п. Іванівське, Бахмутського району, Донецької області під час бойових дій з відбиття збройної агресії рф. Його смерть пов’язана із захистом Батьківщини. Незадовго до смерті воїн Іван отримав поранення у руку середньої важкості і контузію в районі Бахмуту. Похований в с. Розточки Витвицької ТГ.

“Чоловік був щирою, мудрою, товариською особистістю, який найбільше цінував сім’ю, а також мав неабиякий авторитет серед друзів. Іван був творчою людиною. Був учасником церковного хору села Розточки, брав активну участь у житті Розточківського будинку культури”, — пише ініціаторка петиції.

Станом на сьогодні петиція зібрала 16 792 підписи з 25 000 потрібних. Залишилось 29 днів.

Підписати петицію можна тут.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору