Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Смачний піст: кімчі | Рецепт №21

Смачний піст: кімчі | Рецепт №21

Навіть овочі, які полюбляють чимало українців, можуть здивувати. Смаку додаватимуть спеції.

Пише Інформатор.

КІМЧІ

Інгредієнти:

  • пекінська капуста — 1 качан
  • рисове борошно або кукурудзяний крохмаль — 3 ст. ложки
  • морква — 1 шт
  • зелена цибуля — 1 пучок
  • редька — 1 шт
  • корінь імбиру — 2 см
  • солодкий перець — 1 шт
  • перець чилі у стручках — 150-300 г
  • часник — 6 зубчиків
  • зерна коріандру — 1 ч. ложка
  • рибний соус — 50 мл
  • цукор — 2 ст. ложки
  • сіль — 8 ст. ложок
  • вода — 500 мл

Приготування:

Візьміть пекінську капусту. Зріжте корінець, поріжте її вздовж на чотири частини, а потім кожну з четвертинок – впоперек на три частини. Розберіть на листочки та добре промийте у великій мисці. Злийте воду, щедро посипте сіллю й перемішайте. Залиште на 30-60 хвилин, щоб листя засолилося.

У сотейнику змішайте дві склянки води з рисовим борошном або кукурудзяним крохмалем. Поставте на маленький вогонь і варіть, помішуючи, до отримання густої маси. Відставте сотейник, щоб остигало.

Приготуйте соус: пропустіть через м’ясорубку або перебийте в чаші блендера до отримання однорідної маси солодкий перець, перець чилі, позбавлений насіння і хвостиків, 6 зубчиків часнику і очищений корінь імбиру. Додайте до суміші цукор, сіль та перемішайте.

Наріжте 1 пучок зеленої цибулі під кутом 45 градусів, шматочками завдовжки по 4-5 см. Моркву поріжте тонкою соломкою.

Засолену в мисці капусту добре промийте від солі й струсіть від зайвої вологи. Додайте у миску інші інгредієнти: рибний соус (можна готувати й без нього), коріандр, прохолодну суміш з рисового борошна, соус. Все ретельно перемішайте, щоб соуси об’єдналися та обволокли кожен капустяний листок.

Капусту залиште в холодильнику маринуватися на 1-2 дні, накривши миску плівкою. Кімчі можна зберігати близько місяця.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору