Навіть овочі, які полюбляють чимало українців, можуть здивувати. Смаку додаватимуть спеції.
Пише Інформатор.
КІМЧІ
Інгредієнти:
- пекінська капуста — 1 качан
- рисове борошно або кукурудзяний крохмаль — 3 ст. ложки
- морква — 1 шт
- зелена цибуля — 1 пучок
- редька — 1 шт
- корінь імбиру — 2 см
- солодкий перець — 1 шт
- перець чилі у стручках — 150-300 г
- часник — 6 зубчиків
- зерна коріандру — 1 ч. ложка
- рибний соус — 50 мл
- цукор — 2 ст. ложки
- сіль — 8 ст. ложок
- вода — 500 мл
Приготування:
Візьміть пекінську капусту. Зріжте корінець, поріжте її вздовж на чотири частини, а потім кожну з четвертинок – впоперек на три частини. Розберіть на листочки та добре промийте у великій мисці. Злийте воду, щедро посипте сіллю й перемішайте. Залиште на 30-60 хвилин, щоб листя засолилося.
У сотейнику змішайте дві склянки води з рисовим борошном або кукурудзяним крохмалем. Поставте на маленький вогонь і варіть, помішуючи, до отримання густої маси. Відставте сотейник, щоб остигало.
Приготуйте соус: пропустіть через м’ясорубку або перебийте в чаші блендера до отримання однорідної маси солодкий перець, перець чилі, позбавлений насіння і хвостиків, 6 зубчиків часнику і очищений корінь імбиру. Додайте до суміші цукор, сіль та перемішайте.
Наріжте 1 пучок зеленої цибулі під кутом 45 градусів, шматочками завдовжки по 4-5 см. Моркву поріжте тонкою соломкою.
Засолену в мисці капусту добре промийте від солі й струсіть від зайвої вологи. Додайте у миску інші інгредієнти: рибний соус (можна готувати й без нього), коріандр, прохолодну суміш з рисового борошна, соус. Все ретельно перемішайте, щоб соуси об’єдналися та обволокли кожен капустяний листок.
Капусту залиште в холодильнику маринуватися на 1-2 дні, накривши миску плівкою. Кімчі можна зберігати близько місяця.
Віталіна Костів
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08