Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калуську волонтерку Христину Урду нагородили “Золотим серцем” від Президента

Калуську волонтерку Христину Урду нагородили "Золотим серцем" від Президента

Вчора калуській волонтерці, громадській діячці, союзянці ГО “Союз українок”  Христині Урді Голова вручили нагороду “Золоте серце”.

Пише Інформатор, покликаючись на ГО “Союз українок“.

Довідка: Державна нагорода України “Золоте серце” заснована указом президента України Володимира Зеленського ще 5 грудня минулого року. Нею нагороджують за вагомий внесок волонтерів у надання допомоги, здійснення заходів із забезпечення оборони держави та захисту безпеки населення у зв’язку з воєнною агресією рф проти України та подолання її наслідків. Минулого року “Золотим серцем” відзначили, зокрема, 39 волонтерів.

Христина Урда — громадська діячка, волонтерка, союзянка Калуської міської філії “Союзу українок”. Магістр філософії та релігієзнавства за освітою, бухгалтер — за професією та волонтерка за покликанням. Була активною учасницею аматорського народного театру “ЛюбАрт”.

“Волонтерською діяльністю почала займатися ще з часів Євромайдану та АТО в 2014 році: перші каски і бронежилети, перше знайомство з військовою амуніцію, перші зустрічі з військовими – це все вона почала робити в свої, на той час, 22 роки!”, — пишуть союзянки та додають: — Протягом багатьох років Христина допомагає безпритульним тваринам. Одна з її підопічних собак – Дружок – стала символом волонтерства “Союзу українок” під час АТО у 2014 році. За її активної участі у Калуській громаді реалізовано багато творчих, мистецьких, благодійних, соціальних і волонтерських ініціатив”.

Із повномасштабним вторгненням Калуська філія ГО “Союз українок” активно відновила волонтерську діяльність, що спрямована на допомогу військовим. Волонтерський рух очолила Христина Урда.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору