Подавати пиріг вівчаря можна з легким освіжаючим овочевим салатом, щоб додати контрастний хрумкіт страві.
Пише Інформатор.
ПІСНИЙ ПИРІГ ВІВЧАРЯ
Інгредієнти:
- зелена сочевиця — 200 г
- томати чері — 3 шт
- ріпчаста цибуля — 1 шт
- томатна паста — 1 ст. ложка
- кмин — 1/2 ч. ложки
- морква — 1 шт
- печериці — 200 г
- часник — 2 зубчики
- овочевий бульйон або вода — 100 мл
- картопля — 500 г
- оливкова олія — 2 ст. ложки
- соняшникова олія — 1 ст. ложка
- сіль
- перець
Приготування:
Помийте зелену сочевицю, перекладіть в сотейник, залийте водою та трішки посоліть. Варіть до готовності за інструкцією на упакуванні. Зазвичай потрібно 20 хвилин. Після цього — відкиньте відварену сочевицю на друшляк та залиште, щоб вся рідина стекла.
Очистьте картоплю, поріжте на однакові шматочки, перекладіть до каструлі, залийте водою, посоліть та варіть до готовності. Потім злийте повністю рідину, додайте оливкову олію та дуже добре розімніть до стану пюре.
Приготуйте овочеву начинку. Помийте печериці та наріжте слайсами, а потім кожен шматочок навпіл. Очистьте від лушпиння одну цибулину та наріжте дрібними кубиками. Велику моркву очистьте від шкірки та натріть на крупній тертці. Помийте томати чері або один середній помідор і наріжте середнім кубиком. Посічіть дрібно 2 зубчики часнику.
Розігрійте пательню з соняшниковою олією. Перекладіть цибулю та обсмажте до м’якості. Додайте в сковорідку терту моркву та обсмажуйте все разом ще 2 хвилини. Потім перекладіть слайси печериць, перемішайте та продовжуйте готувати 3 хвилини, помішуючи. Додайте на пательню до овочів порізані томати чері, томатну пасту та влийте туди овочевий бульйон або воду. Тушкуйте ще 5-7 хвилин. Далі — перекладіть на пательню відварену сочевицю. Посоліть і поперчіть до смаку, додайте кмин, перемішайте та тушкуйте 1 хвилину. Потім перекладіть відварену сочевицю, подрібнений часник, всипте кмин, посоліть та поперчіть. Перемішайте та знову тушкуйте 3-4 хвилини.
Збирайте пиріг вівчаря: у форму для запікання викладіть готову начинку з овочів із сочевицею та рівномірно розподіліть ложкою чи силіконовою лопаткою.
Покрийте шаром картопляного пюре та поставте запікатися в духовку на 20 хвилин за температури 180 градусів до появи рум’яної скоринки. Готовий пиріг дістаньте та дайте трішки остигнути. Подавайте з овочевим салатом або посипайте улюбленою зеленню.
Віталіна Костів
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08