Інформатор Калуш

ТРЕШ

“Виправдовуватись не будемо” — дорожники пояснили, чому в Калуші сніжно і слизько

"Виправдовуватись не будемо" — дорожники пояснили, чому в Калуші сніжно і слизько

Перший тиждень зими вже позаду. Сніг наче замовлення випав ще в перший день, після чого майже відразу перетворився в ожеледь. Проте, минув тиждень і станом на сьогодні, 7 грудня, ситуація не те що не змінилась, а навіть і погіршилась. До нашої редакції звернулися небайдужі калушани, з запитом — дізнатися чому так сталося.

Показує Інформатор.

Окрім того, що містяни поділилися з нами своїм обуренням, ми також вирішили проїхатись містом і зафіксувати масштаби тижневого сніголежання. Побачене вразило.

“На П’ятачку дороги не посипані зовсім. Люди йдуть до банкоматів, наприклад, або до магазину чи на роботу й опиняються на ковзанці. Якщо нам молодим ще більш менш ходити, то що робити старшим людям? Я вчора йшла зі старшою пані по вулиці й ми ледь дісталися додому. В центрі майже всюди така ж ситуація”, — обурилась в телефонній розмові пані Оксана.

Здебільшого внутрішні вулиці не посипані ані сіллю, ані піском. Майже всюди від льоду утворилися т.зв. “рейки”, на яких двом зустрічним автомобілям буде дуже складно розминутися. В гіршому — на ожеледиці від заносу зіткнення не уникнути.

Наш маршрут пролягав наступними вулицями Калуша —  Січових Стрільців, Василя Стуса, Молодіжна, Богдана Хмельницького, Будівельників, Коновальця, Хіміків, Біласа і Данилишина та Дзвонарська. Також ми побували у мікрорайоні Хотінь.

“Центральна вулиця Хотіня — Київська. На початку Хотіня — центральна Орлика і Гайдамацька. В кінці — Олеся і Шкрумеляка. Цими всіма дорогами можна виїхати на Київську. Я минулого тижня дзвонила до дорожників. Сказали що почищена Київська, але… результату нуль”, — поділилась мешканка житлового масиву Хотінь.

“Центральні вулиці у нас в пріорітеті. Їх ми почистили практично відразу. Грушевського, Винниченка, проспект Лесі Українки. На жаль, на Дзвонарській ми пішохідний біля ринку ми не чистили, фізично не встигали це зробити. Ми, звісно, намагаємось зробити все можливе: моніторимо погоду наперед, аналізуємо, вивчаємо ситуацію. Стараємось працювати на випередження. Але техніки нам не вистачає. Треба ще щонайменше 5 одиниць техніки на додачу до вже наявної. Для збору гілля є, а от для чистки доріг — нема. До того ж, окрім нашої території є й території підприємців, біля магазинів, наприклад, або припарковані автомобілі, які заважають очищенню території. Їх посунути ми не можемо. Особливо на міжквартальних ділянках”, — розповів директор КП “Калушавтодор”, Роман Скибіцький.

На питання, чи будуть розчищені міжквартальні ділянки та яким чином, ми отримали наступну відповідь:

” Фізично не встигаємо багато зробити. Виправдовуватись не будемо. Ми стараємось робити на максимум. Протягом останнього тижня до цих робіт ми залучили близько 50 людей і три трактори, які є у нас на балансі. Посипаємо сіллю, піском. Цим ми забезпечені.  А от реагенти, на жаль, робити не можемо. Для цього в нас немає відповідного устаткування для їх виробництва”, — додав він.

Остап Микитюк
Святослав Шеленко

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору