Інформатор Калуш

ТРЕШ

Жителя Калуської громади судили за знайдені на вулиці наркотики

суд у Калуші

Біля автомийки у Калуші чоловік знайшов скляну колбу для куріння та порошкоподібну психотропну речовину білого кольору.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на судовий реєстр.

У матеріалах справи йдеться, що неподалік автомийки на вулиці Січових Стрільців, 13 він знайшов та привласнив собі пристрій для куріння у вигляді скляної колби з нагаром речовини темного кольору та прозорий полімерний пакетик із вмістом особливо небезпечної психотропної речовини — PVP.

Згодом, 5 листопада, орієнтовно о 7:45, його зупинили працівники поліції та в ході поверхневого огляду чоловік добровільно видав усе знайдене.

В результаті експертиз правоохоронці встановили, що нагар на скляній колбі містить 0,0061 грама речовини PVP, а також те, що в пакетику містилось 0,3365 грама цієї самої речовини.

“Таким чином, встановлено достатньо доказів для обвинувачення у незаконному придбанні, зберіганні психотропної речовини без мети збуту, тобто у вчиненні кримінального правопорушення (проступку), передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України”, — йдеться у справі.

Враховуючи, що підозрюваний раніше не судимий, на обліку в психіатра та нарколога не перебуває, а також щиро покаявся й активно сприяв розкриттю правопорушення йому призначили штраф в розмірі 18 700 гривень та стягнення адміністративних витрат в розмірі 1 912 гривень.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору