Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Сьогодні — День Святої Анни. Головна молитва дня

Сьогодні — День Святої Анни. Головна молитва дня

Цьогоріч вже не 22, а 9 грудня (за новим церковним календарем) християни вшановують пам’ять про Святу Анну та непорочне зачаття Пресвятої Богородиці.

Пише Інформатор.

Свята Анна була матір’ю Богородиці Діви Марії. Згідно із переказами, Анна походила з роду царя Давида. Вона відзначалася побожністю та милосердям до вбогих. Довгий час вона із чоловіком Йоакимом не мала дітей, у ті це часи це було ганьбою. Подружжя наполегливо молилося Богу, щоб він послав їм дитя. Одного дня ангел явився перед Анною і сповістив їй благу вість, що під серцем вона носить свого первістка. Після цього жінка поспішила до Єрусалима, щоб подякувати Богу. Там вона зустріла свого чоловіка, який теж мав подібне видіння. Наступного року 9 вересня у пари народилася свята Марія, яка згодом стала матір’ю Ісуса Христа.

“Просимо Тебе в покорі, свята Анно, будь нашою Ненькою перед Богом і нашим Отцем.

Ми маємо до Тебе особливе уповання й віримо, що Бог вислухає наші молитви, якщо Ти їх піднесеш перед престіл Всевишнього. Саме тому, що Бог Тебе вибрав на Неньку Матері Свого Сина, Ти можеш все легко одержати від Нього. А так, як Бог вислухав всі Твої просьби, коли Ти жила на землі, не відмовить Тобі й сьогодні ні в чому, про що Ти просити будеш.

Вислухай нас нині, наша люба Ненько, свята Анно, і виблагай нам заступництво Твоєї Доні, Пресвятої Діви Марії, хай Вашими святими молитвами Господь простить нам гріхи вільні і невільні, хай дарує здоров’я та благоденство, хай дарує зцілення всім немічним і хворим, хай благословить всіх діточок, хай дарує мир родинам і всій Батьківщині нашій, та благословить нас всім потрібним в житті земному і для здобуття спасіння вічного. А ми не сумніваємося, що будемо вислухані задля Твого прохання через заслуги Твого онука, нашого Спасителя, Ісуса Христа”.

Амінь.

До теми: Третина українців святкуватиме цьогоріч Різдво двічі — Опитування

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору