Сьогодні, нарешті, розповідатимемо, як готувати борщ. Він дещо загадковий… з вушками.
Пише Інформатор.
БОРЩ З “ВУШКАМИ”
Інгредієнти:
- буряк — 2 шт
- лимон — 1 шт
- сіль — 1/2 ч. ложки
- цукор — 1 ч. ложка
- червона квасоля — 150 г
- капустина — 1/2
- морква — 1 шт
- цибуля — 2 шт
- 1/4 селери
- олія — 2 ст. ложки
- вода — 3 л
- петрушка — 10 гілочок
- лавровий лист — 3 шт
- духмяний перець — 5 горошин
- солодкий червоний перець — 1 шт
Для тіста “вушок”:
- борошно — 300 г
- вода — 150 мл
- олія — 2 ст. ложки
- сіль — 2/3 ч. ложки
Для начинки “вушок”:
- картопля — 3 шт
- печериці — 200 г
- білі гриби (можна заморожені) — 100 г
- сухі білі гриби — 50 г
Приготування:
Підготуйте всі інгредієнти для приготування пісного борщу з “вушками” на овочевому відварі. Помийте буряки, викладіть у каструлю і залийте водою. Варіть буряк приблизно 1 годину після закипання води. В іншій каструлі залийте холодною водою червону квасолю та варіть до готовності (це 1-1,5 години).
Зваріть овочеву юшку. Для цього1/2 капустини розріжте на четвертини, цілу помиту неочищену морквину, розрізану навпіл цибулину, чверть очищеної селери, очищений від насінної коробки солодкий перець, гілочки петрушки, горошини духмяного перцю, лаврові листи та сіль викладіть у велику каструлю. Залийте воду та варіть 30 хвилин на середньому вогні.
Тим часом зробіть тісто для “вушок”. Змішайте у мисці борошно, воду, олію та сіль. Замісіть еластичне тісто, за консистенцією, як на вареники. Поки відкладіть.
Для начинки на “вушка” очистьте картоплю та наріжте середніми шматочками. Викладіть у каструлю, залийте водою та відваріть до готовності у підсоленій воді (це приблизно 25 хвилин). Коли картопля буде готова, потовчіть її на пюре за допомогою товкачика чи віничка. Цибулину очистьте та наріжте мілкими кубиками. Замочіть попередньо білі гриби мінімум на 30 хвилин. Наріжте невеличкими шматочками печериці, білі гриби та відмочені сухі білі гриби. Розігрійте пательню з олією та викладіть цибулю із грибами. Трохи підсоліть та смажте, допоки не випарується волога з грибів. Об’єднайте у мисці картопляне пюре зі смаженими грибами. Начинка для “вушок” готова.
Трохи присипте робочу поверхню борошном та розкачайте тісто для “вушок” у тонкий пласт. За допомогою склянки сформуйте кружечки з тіста. Викладайте начинку з картоплі та грибів у кружечки з тіста та формуйте “вушка”, защипуючи тісто, як на пельмені. Закип’ятіть у каструлі воду та відваріть “вушка” у підсоленій воді протягом 3 хвилин після закипання.
Готові “вушка” перекладіть у миску та трохи скропіть олією, аби вони не злиплися. Варений буряк очистьте та натріть на крупній тертці та скропіть соком лимона, додайте цукор та сіль. Залиште на 1 годину для маринування.
Виберіть з овочевого бульйону готові овочі. Вам знадобиться лише морква, інші овочі вже не будуть потрібні. Моркву теж натріть на крупній тертці. До овочевого бульйону додайте натерті буряк та моркву, відварену квасолю. Варіть все разом 10 хвилин. Коли будете подавати страву — у тарілку викладайте по 5-6 вушок та заливайте пісним борщем.
Віталіна Костів
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08