Якщо до звичної відвареної квасолі додати трохи прянощів… то можна отримати неймовірний вибух емоцій та смаків.
Пише Інформатор.
ЛОБІО З КВАСОЛІ
Інгредієнти:
- червона квасоля — 200 грам (або 540 відвареної)
- цибуля — 1 шт
- волоські горіхи — 50 г
- перець чилі — 1/2
- часник — 2 зубчики
- хмелі сунелі — дрібка
- вершкове масло — 20 г
- коріандр — дрібка
- кінза — 4 гілочки
- сіль
- перець
Приготування:
Замочіть червону квасолю у воді щонайменше на 6 годин, потім відваріть до готовності. Злийте воду та трохи охолодіть.
Цибулю очистьте та поріжте дрібним кубиком. Розігрійте пательню з вершковим маслом, перекладіть цибулю та смажте до її м’якості. Додайте в пательню відварену квасолю, дрібно порізані зубчики часнику, слайси перцю чилі та подрібнені волоські горіхи.
Додайте по дрібці спецій – хмелі-сунелі та коріандр. Тушкуйте все разом 5 хвилин.
Потім помийте кінзу, обірвіть листочки, дрібно наріжте, додайте до пательні та тушкуйте ще хвилину. Подавайте до столу лобіо теплим або охолодженим.
Читайте також: Вимкнення електроенергії у Калуші на 11 грудня
Віталіна Костів
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08