Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Суд скасував арешт майна “Карпатнафтохіму”

Суд скасував арешт майна "Карпатнафтохіму"

Арешт, накладений минулого року на калуський завод “Карпатнафтохім”, скасовано. Відповідне рішення ухвалив слідчий суддя Братського районного суду Миколаївської області.

Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на ухвалу в судовому реєстрі.

Оприлюднено наразі лише вступну та резулятивну частини, оскільки “складання судового рішення вимагає значного часу”.

Нагадаємо, що активи підприємства було арештовано в рамках кримінального провадження про відмивання грошей. Слідство вважає, що упродовж кількох років службові особи підприємства ухилилися від сплати податків та проводили інші фіктивні операції.

29 листопада 2022 року адвокат, діючи в інтересах ТОВ “Карпатнафтохім” та KARPATY CHEMICAL B.V. звернувся до слідчого судді із клопотанням про скасування арешту майна. У суді він додатково зазначив, що арешт був накладений необґрунтовано, оскільки:

  • відсутні докази наявності бюджетної заборгованості підприємства;
  • докази, на які посилається прокурор на обґрунтування клопотання про арешт майна, є недопустимими та отриманими з порушенням вимог КПК;
  • арешт накладено на корпоративні права та нерухоме майно, які належать юридичній особа, тоді як у кримінальному проваджені підозра пред’явлена директору підприємства, а статус юридичної особи не визначено;
  • не доведено, що корпоративні права здобуті кримінально-протиправним шляхом.

Але тоді у задоволенні клопотання про скасування арешту майна було відмовлено. Повний текст ухвали було проголошено 29 грудня 2022 року.

Зараз стало відомо, що арешт майна таки скасовано. Суд задовільнив відповідне клопотання. Повний текст ухвали буде оприлюднено 13 грудня 2023 року. А наразі описано, що  скасовано арешт на виробничі будівлі та споруди, адміністративно-побутовий корпус, цехи, кілька земельних ділянок та нежитлові будівлі тощо.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору