Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Космічна чарівність: завтра над Україною падатиме дощ. Метеоритний

Космічна чарівність: завтра над Україною падатиме дощ. Метеоритний

Гарно відпочиньте і запросіть свою другу половинку на романтичне рандеву, а саме на споглядання останнього зорепаду в цьому році 😉

Ділиться деталями Інформатор Калуш, посилаючись на Інформатор Україна.

В ніч з 13 на 14 грудня в Україні можна буде спостерігати Метеорний потік Гемініди. Це один з найвидовищніших зорепадів в цьому році.

“Вважається, що цей метеорний потік утворений шлейфом астероїда Фаетон, який колись був кометою. Тому в потоці можуть траплятися не лише порошинки, а й бруківки розміром з кулак, які мають тенденцію вибухово розпадатися більш дрібні фрагменти при згорянні в атмосфері. Гемініди також примітні тим, що вони не походять від комети. “, — розповіли науковці виданню “The Guardian”.

Як побачити цю красу?

Починайте шукати метеори після опівночі незалежно від вашого розташування. З Землі здається, що Гемініди з’являються із сузір’я Близнюків, біля зірки Кастор, де розташована їхня точка радіанта. Але вам необов’язково дивитися прямо на сузір’я Близнюків. Треба стати обличчям на схід, подивитися на пояс Пояс Оріона – три яскраві зірки, витягнуті в ряд. Радіант Гемінід буде трохи ліворуч і нижче. Близнюки – сузір’я Північної півкулі. У зимовий період воно піднімається досить високо над горизонтом.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору