Це неймовірно смачний овочевий бульйон, із додаванням білих грибів, що роблять смак страви ще яскравішим.
Пише Інформатор.
СУП ІЗ СЕЛЕРИ З БІЛИМИ ГРИБАМИ
Інгредієнти:
- корінь селери — 1 шт
- морква — 1/4 шт
- ріпчаста цибулина — 1/2 шт
- сухі білі гриби — 20 г
- ріпа — 1/4 шт
- підсушений хліб — 6 скибок
- вершкове масло — 50 г
- кріп — 3 гілочки
- духмяний перець — 3 горошини
- лавровий лист
- вода — 2 л
- сіль
- перець
Приготування:
Розігрійте духовку до 200 градусів. Помийте великий корінь селери, але не очищайте його від шкірки. Загорніть у фольгу та покладіть запікатися на 2 години.
Очистьте половину цибулини та наріжте великими частинами. Чверть морквини також очистьте і наріжте слайсами. Розігрійте пательню. Викладіть овочі та обсмажте по кілька хвилин з кожного боку, вони мають трохи підгоріти.
У каструлю наберіть воду та викладіть туди овочі з пательні, додайте кілька дрібок солі, духмяний перець та лавровий лист. Доведіть до кипіння і варіть овочевий бульйон протягом 20 хвилин на невеликому вогні. Зніміть з вогню, дістаньте лавровий лист, щільно накрийте кришкою та поки відставте.
Відділіть зелень від гілочок кропу та дрібно посічіть. Розм’якшіть вершкове масло й перемішайте із зеленню. Покладіть масло з кропом у морозилку. Промийте сухі білі гриби і викладіть у мисочку. Залийте окропом та залиште відмочуватись. Через 2 години дістаньте з духовки корінь селери, розріжте і дайте трохи охолонути. Дістаньте м’якоть та розкладіть у глибокі порційні тарілки. Наріжте ріпу тонкими слайсами й так само розкладіть у кожну тарілку.
З бульйону дістаньте овочі та спеції, ще раз доведіть його до кипіння. Додайте відмочені гриби та варіть протягом 5 хвилин. Розлийте бульйон по тарілках. Підсушіть у тостері чи на сухій пательні 6 скибочок хліба, змастіть маслом з кропом та подавайте разом із супом.
Віталіна Костів
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08