Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Найбільша хакерська атака в світі”— коли ж відновляться зв’язок у Київстарі?

"Найбільша хакерська атака в світі"— коли ж відновляться зв'язок у Київстарі?

Вже другу добу інженери та відповідні служби розбираються з “падінням” одного з найбільших українських операторів мобільного зв’язку. Вчорашні прогнози щодо відновлення не справдились, що більше — стали відомі нові деталі. 

Ділиться Інформатор Калуш.

Вчора, 12 грудня, військовий експерт у сфері радіотехнологій Сергій “Флеш”, розповів, що “такого масового збою, […] не було ніде і ніколи за всю історію мобільного зв’язку. І йдеться не тільки про Україну”. Ці слова підтвердив і президент компанії “Київстар”, Олександр Комаров у інтерв’ю виданню Forbes:

“Насправді це найбільша хакерська атака на телеком-інфраструктуру у світі. Вдалих атак такого масштабу не було. І, будемо відверті, не так багато країн, на які напала Росія”, — зазначив він.

Також Сергій “Флеш” спрогнозував, що за кращого сценарію наслідки вдасться ліквідувати протягом доби. Проте, станом на сьогодні це передбачення не справдилось. Справа  тому, що хакерська атака знищила “Кору” — головний пункт управління “Київстару”. Також знесли конфігурації на транзитних станціях. У зв’язку з цим Відновлення мережі “Київстару” може тривати до тижня.

“Якщо доведеться їх перемикати вручну, а не дистанційно, то це може тривати щонайменше тиждень часу. Ремонтні бригади вже роз’їхалися на кілька станцій. Але ми сподіваємося, що вдасться незабаром підняти Кору, тому зв’язок може з’явитися десь протягом доби, і то лише точково”, – розповів один з інженерів компанії.

Інформатор продовжує стежити за ситуацією.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору