Інформатор Калуш

ТРЕШ

“Карпатнафтохіму” можуть вимкнути електропостачання. Для міста це — катастрофа

Калуське питання обговорили у ВРУ

У Калуші назріває надзвичайна ситуація: підприємство КНХ, втративши постачальника електроенергії, перейшов до ПОН. Але 30 грудня підприємство можуть відімкнути від електропостачання у звʼязку з закінченням терміну відповідного договору.

Пише Інформатор.

Сьогодні у звʼязку з ситуацією скликали позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Як повідомив під час засідання заступник генерального директора ТОВ “Карпатнафтохім” Ярема Рудик, ризики справді реальні. Якщо це станеться, то наслідки для міста — складні: зупинка очисних і припинення подачі води на ТЕЦ, а відтак — зупинка і самої теплоелектроцентралі.

“Місто буде без води, каналізації і тепла. І все це — під новий рік”, — зазначив Ярема Рудик.

Ситуація на підприємстві важка. Через зупинку виробництва та блокування його роботи, фінансових резервів немає. За словами Яреми Рудика, зараз є вже 40 млн грн боргів і вони зростають щомісяця. При цьому поточні витрати компанії – 1,5 млн доларів на місяць.

“Якщо КНХ зупиняє роботу очисних, то ми будемо змушені зливати воду і через 3-4 години місто почне ще і затоплювати”, — додала керівниця ТЕЦ Олександра Якубишин.

За підсумками засідання комісії ТЕБ та НС було прийнято рішення негайно звернутися в вищі органи влади щодо недопущення виникнення надзвичайної ситуації. Крім того, міський голова Андрій Найда повідомив, що місто оплатить Карпатнафтохіму близько 8 млн грн за очистку стоків і в такий спосіб “підставить плече” у цій ситуації. Відповідні звернення обіцяють направити вже сьогодні.

Читайте також: У Калуші нагородили медаллю колишнього мера Ігоря Насалика

Тетяна Кіндюх
Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору