Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Об‘їзна дорога Рожнятова всіяна “кратерами”, а альтернативи проїзду немає

Об‘їзна дорога Рожнятова всіяна кратерами, а альтернативи проїзду немає

Яма на ямі й поряд ще одна яма — такий вигляд об‘їзної дороги Рожнятова.

Ділиться Інформатор.

Раніше автомобілі, котрі прямували через селище, а також мешканці мікрорайону Заріка, яке знаходиться за річкою Дуба, без проблем рухались центральною дорогою та мостом. Проте у жовтні 2023 року міст визнали аварійним та перекрили рух транспорту.

Після цього автомобільний потік почав рухатись вуличкою через пішохідний міст. Згодом через обурення мешканців його теж перекрили для руху транспорту.

“Після перекриття головного мосту люди не мали де дітись і їздили через пішохідний міст у мікрорайоні “Заріка”. Натомість коли їде автобус, або вантажівка цей переїзд може завалитись. Тому тепер навіть люди, які живуть у цьому мікрорайоні не мають як добратись до центру, окрім об’їзної дороги”, — ділиться депутат обласної ради Роман Мошура.

Напруга серед жителів продовжується, адже цей шлях знаходиться в жахливому стані. Об‘їзна дорога протяжністю 3,4 кілометра повністю всіяна ямами та вирвами. Місцева влада на цю ситуацію знизує плечима — чим могли, тим допомогли:

“Ця дорога належить службі автомобільних доріг. Перед закриттям мосту ми зі своєї сторони завезли 200 тонн щебеню і розрівняли частину дороги. Більше ми не маємо можливості зробити. Є люди, які відповідають за цю дорогу, нехай вони несуть відповідальність”, — голова селищної ради Василь Рибчак.

Додатково працівниця ДП “Дороги Прикарпаття” зазначила, що в рамках проєкту відновлення мосту планується облаштування тимчасового обʼїзду на час ремонту мосту. Про терміни його облаштування не відомо.

Тетяна Кіндюх
Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору